Het ICO & Amateurkunst

In samenwerking met andere culturele partijen in Drenthe, zoals de bibliotheek, culturele aanbieders, musea en netwerkdocenten, organiseert en coördineert het ICO projecten op het gebied van Amateurkunst. Deze projecten hebben als doel om de cultuureducatie op scholen een goed vervolg te geven en zo talentontwikkeling op alle niveaus te stimuleren. Klik op een beeld in het onderstaand overzicht om meer te lezen over onze projecten.

Kunstbende

Kunstbende is een wedstrijd voor jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar oud. Al meer dan 25 jaar biedt Kunstbende creatieve jongeren een podium in acht verschillende categorieën: dans, muziek, theater, expo, taal, fashion, DJ en film. De winnaars van de finale maken kans op een optreden voor een groot publiek op een van de festival mainstages in Nederland!
Het ICO organiseert de voorronde van Kunstbende Drenthe. Dit begint met een voortraject, waarin talenten worden geworven en coachingsmomenten plaatsvinden.

Kunstbende Drenthe

Digital Art Factory

DAF is in 2016 opgezet, het ICO had de ambitie om een digitale en fysieke ontmoetings- en onderzoeksplek voor jongeren te creëren. DAF is nu een fysieke plek waar creatieve jongeren vanuit alle kunstdisciplines samen komen om elkaar te ontmoeten, te experimenteren, te onderzoeken, om ideeën en informatie uit te wisselen en om te creëren en ondernemen. DAF bevindt zich op het snijvlak van kunst en techniek.

 

Digital Art Factory

Klik hier voor een overzicht van het aanbod in culturele lessen en cursussen in Drenthe van onze netwerkdocenten.