Het ICO & Amateurkunst

In samenwerking met andere culturele partijen in Drenthe, zoals de bibliotheek, culturele aanbieders, musea en netwerkdocenten, organiseert en coördineert het ICO projecten op het gebied van Amateurkunst. Deze projecten hebben als doel om de cultuureducatie op scholen een goed vervolg te geven en zo talentontwikkeling op alle niveaus te stimuleren. Klik op een beeld in het onderstaand overzicht om meer te lezen over onze projecten.

Klik hier voor een overzicht van het aanbod in culturele lessen en cursussen in Drenthe van onze netwerkdocenten.

Kunstbende

Kunstbende is een wedstrijd voor jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar oud. Al meer dan 25 jaar biedt Kunstbende creatieve jongeren een podium in acht verschillende categorieën: dans, muziek, theater, expo, taal, fashion, DJ en film. De winnaars van de finale maken kans op een optreden voor een groot publiek op een van de festival mainstages in Nederland!
Het ICO organiseert de voorronde van Kunstbende Drenthe. Dit begint met een voortraject, waarin talenten worden geworven en coachingsmomenten plaatsvinden.

Kunstbende Drenthe

 

Digital Art Factory

DAF is een creatieve ontmoetingsplek voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud. In Podium Zuidhaege (Assen) vind je de DAF-ruimte, waar je kunt komen om aan de slag te gaan met kunst en (digitale) techniek. DAF heeft de beschikking over vele tools, zoals animatieprogramma’s, VR brillen, een Vive en nog veel meer!

Digital Art Factory