Gepubliceerd op: 04/09/2019

Culturele Monumentendag Aa en Hunze: 15 monumenten openen hun deuren & cultureel programma in Rolde, Grolloo en Ekehaar

Op zaterdag 14 september 2019 organiseert het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur in samenwerking met het Comité Open Monumentendag en de gemeente Aa en Hunze voor de 2e keer een Culturele Monumentendag! Dit keer vindt het culturele programma plaats aan de westkant van de gemeente, in Grolloo, Rolde en Ekehaar. Daarnaast openen 15 monumenten in de gehele gemeente hun deuren, sommigen organiseren een eigen cultureel programma.

Het culturele programma (13:00-17:30) wordt officieel geopend door de nieuwe burgemeester Anno Wietze Hiemstra. Op 5 verschillende locaties kunnen bezoekers genieten van muziekoptredens van koren, orkesten en bandjes, dans en exposities. Bijzonder is de VR experience van het TT circuit uit de tentoonstelling over Egbert Streuer in het Drents Museum, die speciaal voor Culturele Monumentendag naar Café Hofsteenge in Grolloo verplaatst is. We sluiten de dag af met een groots optreden van het MegAH!koor. In dit koor verzamelen zich ongeveer 150 koorleden uit verschillende koren, om onder leiding van zangeres Martijje een lied ten gehore te brengen. De deelnemende monumenten zijn geopend van 10:00 tot 17:00.

Het concept Culturele Monumentendag ontstond in 2018 naar aanleiding van de wens van de gemeente om de versnipperde activiteiten tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag te bundelen. Er is toen besloten om het culturele programma jaarlijks in één bepaald gebied te concentreren. In 2018 was dit het veen-kanaalgebied, dit jaar het Es-gebied en in 2020 het Zandgebied.

Kijk voor meer informatie en het gehele programma op www.ico-kunstencentrum.nl/culturele-monumentendag. Stippel aan de hand van het kaartje en het blokkenschema een mooie route voor jezelf uit!