Gepubliceerd op: 12/04/2018

De Open Monumentendag/Culturele Uitdag krijgt een nieuw jasje en een nieuwe naam! Op 8 september organiseert het ICO samen met het comité Open Monumentendag in de gemeente Aa en Hunze: Culturele Zaterdag, beleef het moNUment! Doe jij ook mee? 

  Nieuw jasje en nieuwe naam  

De wens vanuit de afgelopen jaren was om op één locatie, in een soort festivalsfeer, de culturele activiteiten plaats te laten vinden. Met dit idee zijn we aan de slag gegaan!

Omdat de gemeente Aa en Hunze een vrij grote gemeente is hebben we de gemeente opgedeeld in 3 delen:

 

 

 

2018: Veen-kanaal (thema Europa)
2019: Es (thema Kunst en Entertainment)
2020: Zand (thema onbekend)

Ieder jaar staat 1 gebied centraal. Het thema van de landelijke Open Monumentendag wordt de rode draad van Culturele Zaterdag. In de monumenten van het gekozen gebied organiseren we samen met jullie allerlei culturele activiteiten. In het gebied zijn diverse routes langs de monumenten uitgestippeld die je te voet, met de fiets of met auto kan volgen. De routes eindigen op de festivallocatie. De monumenten in de andere delen van de gemeente zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen er dus een dagje uit van maken!

  Doe jij ook mee?  

Aanmelden monument (10.00 – 17.00 uur)
Wil jij jouw monument openstellen tijdens Culturele Zaterdag? Monumenten uit de hele gemeente Aa en Hunze (dus niet alleen uit het veengebied) kunnen zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

Aanmelden culturele activiteit (13.00 – 17.00 uur)
Wil jij optreden, exposeren of een workshop geven tijdens Culturele Zaterdag? Of heb je een ander leuk idee? Meld jouw activiteit hier aan.

Deelnemen aan het festival (15.00 – 17.00 uur)
Wil jij een plekje op het festival? Wil je bijvoorbeeld jouw activiteiten promoten? Of wil je iets verkopen om een extra zakcentje voor je vereniging te verdienen? Dat kan! Klik hier om je aan te melden als deelnemer voor het festival.