Gepubliceerd op: 24/01/2018

De gemeente Tynaarlo, Museum De Buitenplaats, kunstenaarsvereniging VTNL en het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur organiseren samen een cultureel project voor 738 leerlingen van 12 verschillende basisscholen. Kinderen gaan kijken naar de werken in de tentoonstelling van Erik Odijk in Museum De Buitenplaats en kruipen daarna zelf in de rol van kunstenaar. Dit project is ontwikkeld omdat de gemeente Tynaarlo in 2017-2018 culturele gemeente van Drenthe is.

Het project
Ruim 700 leerlingen van 12 verschillende basisscholen uit de gemeente Tynaarlo brengen in de maanden januari en februari een bezoek aan Museum De Buitenplaats in Eelde. Onder begeleiding van een kunstenaar van de kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo (VTNL) bekijken zij het werk van kunstenaar Erik Odijk. In de tentoonstelling van Odijk staat ‘de natuur en de sublieme ervaring die zij kan opwekken’ centraal. Vervolgens gaan de kinderen, geïnspireerd door Erik Odijk zijn tekeningen en foto’s, zelf aan de slag tussen de kunstwerken in de tentoonstellingszaal.

Expositie van de kinderen
De kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt worden allemaal verzameld. De werken van deze kunstenaars in dop worden op 10 maart geëxposeerd in Kijkboerderij ’t Hoogeveld aan de Helmerdijk 71 in Eelde. De expositie is geopend van 11.00 tot 16.00 uur.