Gepubliceerd op: 25/01/2018

De gemeente Aa en Hunze en het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur organiseren de komende maanden Kunstkids. Het project Kunstkids biedt kinderen creatieve lessenseries aan die ze na schooltijd kunnen volgen in hun eigen school. Maar liefst negen scholen en acht dorpen van de gemeente Aa en Hunze doen mee; Anloo, Ekehaar, Eext, Eexterveen, Gasselternijveen, Gieterveen, Grolloo en Rolde.

Kennismaken in de klas
Onder schooltijd maken alle kinderen kennis met een kunstdocent in de klas. De kunstdocent heeft de kinderen een folder mee met het volledige programma. Ze kunnen vervolgens kiezen voor een lessenserie van vier lessen theater, kunstwerken, dans of film, 3d en animatie.

Creatieve ontwikkeling
Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en de gemeente Aa en Hunze vinden het belangrijk dat kinderen zich op allerlei gebieden kunnen ontwikkelen. ”Kunstdocenten kunnen het spelen en onderzoeken goed aanboren bij kinderen, omdat ze het zelf veel doen. Zonder dat iets fout of goed is, leren kinderen hun creativiteit kennen!”, aldus Akke Feenstra Combinatiefunctionaris Cultuur van de gemeente Aa en Hunze.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u uw kind aanmelden? Dit kan via www.ico-kunstencentrum.nl/kunstkids. U kunt hier ook de folder bekijken. Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Sandra Wester van het ICO. U kunt haar bereiken via 0592 305 700 of via de mail s.wester@ico-kunstencentrum.nl.