Gepubliceerd op: 11/07/2017

Kunsthelden: Een podium voor het jongste talent uit Drenthe

Assen – In het ICO aan de Zuidhaege in Assen was op zaterdag de eerste editie van ‘Kunsthelden!’ Na een voortraject waarin kinderen van 10 tot en met 12 jaar zich konden opgeven, stonden de deelnemers op deze dag eindelijk op het podium.

De hele middag waren optredens en kunstwerken te bewonderen; van dans tot muziek en van beeldend tot schrijven. Een deskundige jury maakte aan het eind van de dag de winnaars bekend.

Eerste podiumervaring

Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat zij op een podium stonden. Na de feestelijke opening door Mark Wester zat de sfeer er meteen goed in en toonden de deelnemers hun act of kunstwerk aan het publiek en de jury. Tussen de optredens door en tijdens het juryberaad kon iedereen zich vermaken met de activiteiten van de Digital Art Factory. Zo konden de kinderen op de foto voor het greenscreen, een eigen trofee ontwerpen met een 3D-pen of een game besturen met een dansmat.

Juryleden Annemiek Rens, Demi Tanalepy, Chris Veger en Carlos Monteiro maakten aan het eind van de dag de winnaars bekend van de allereerste editie van Kunsthelden.

En dit zijn ze:

Maureen Medema (1e plaats – Muziek & Dans), The Sunshine Girls (2e plaats – Muziek & Dans), RemQ (3e plaats – Muziek & Dans).

Paerel Brink (1e plaats – Beeld & Verhaal), Huub Hoegen (2e plaats – Beeld & Verhaal), Bo Spoelman (3e prijs – Beeld & Verhaal).

Alle deelnemers kregen een medaille voor hun deelname en de winnaars gingen naar huis met een podiumkaart en een plaatsje op het podium van het Preuvenement Assen!

Brug naar Kunstbende Drenthe

Kunsthelden! is een talentontwikkelingsprogramma van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd. Tussen mei en juni vonden op meer dan 20 scholen in Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo workshops plaats, waarin kinderen op zoek gingen naar hun gouden idee.

Na deze workshops konden kinderen zich inschrijven voor de wedstrijddag en hulp krijgen van professionele coaches om hun gouden idee om te zetten in een act of kunstwerk en podiumervaring op te doen. Kunsthelden! zegt op die manier een brug te bouwen naar Kunstbende Drenthe en maakt het mogelijk dat steeds meer kinderen en jongeren de kans krijgen hun creatieve vermogens te ontdekken en ontplooien.

Bron: https://www.assercourant.nl/algemeen/501559/-kunsthelden-een-podium-voor-het-jongste-talent-uit-drenthe.html