KUNSTHELDEN

Heb jij een gouden idee? En zou jij wel eens op een echt podium willen staan of jouw kunstwerk aan een echt publiek willen laten zien? Dan is Kunsthelden iets voor jou! Houd deze pagina of de sociale media van het ICO in de gaten voor de aankondiging van de volgende editie. Klik hier voor de foto’s van de #wedstrijddag van 2017!

KUNSTHELDEN kunnen zichzelf laten zien in de categorieën:

#BEELDEND
fotograferen, tekenen, schilderen, mode ontwerpen, photoshop, uitvinden
#DANS
freestyle, ballet, modern, hiphop, streetdance, breakdance
#FILM
videoclip, animatie, trailer, vlog, documentaire
#MUZIEK
acapella, DJ, boyband, girlband, instrument, zingen
#SCHRIJVEN
script, scenario, songtekst, verhaal, gedicht, blog

#THEATER
goochelen, circus, toneel, mime, cabaret, musical

Het traject in 2017

#1 Workshop op school

Tussen mei en juni 2017 vonden op meer dan 40 scholen in Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo workshops van Kunsthelden plaats in groepen 7 & 8. Docenten Fabien van der Ham, Gert-Jan Oosting en Pirmin Rengers namen de kinderen mee op de zoektocht naar hun gouden idee. De kinderen gingen brainstormen en mindmappen en leerden creatief denken. Hun gouden ideeën konden ze opschrijven en meenemen naar huis. Na de workshops konden de kinderen zich inschrijven voor KUNSTHELDEN.

 

 

#2 De coachingsdag

Op zaterdag 17 JUNI 2017 vond de coachingsdag van KUNSTHELDEN plaats in Podium Zuidhaege. Tijdens deze dag konden deelnemers hun werk of idee delen met professionele coaches en met elkaar. De coaches hielpen de deelnemers de laatste puntjes op de i te zetten en hen zo goed voor te bereiden op de wedstrijddag van 8 juli. Het was een hele gezellige, inspirerende en geslaagde dag!

#3 De wedstrijddag

Op 8 juli traden de deelnemers op met hun act op een podium of laten ze hun kunstwerk zien in een expositie. Een jury (bestaande uit Annemiek Rens, Chris Vegter, Mark Wester en Demi Tanalepy) beoordeelde de deelnemers en kiest een winnaar. In de pauze en tijdens het juryberaad konden kinderen zich uitleven bij de activiteiten van DAF: maak je eigen trofee met een 3D-pen, speel al dansend een game of ga op de foto met de andere kunsthelden voor het greenscreen.

Lees hier meer over het verloop van de 1e wedstrijddag!