Gepubliceerd op: 07/03/2018

Het ICO verwelkomt op 17 maart een bijzonder kinderconcert in Assen. Onder leiding van Ton Koopman vindt een speciale, verkortte, kinderversie van de alom bekende Matthäus Passion in de Jozefkerk in Assen plaats. Samen met zijn dochter, actrice Marieke Koopman, en acteur Boudewijn Scholten presenteert hij dit speciale kinderconcert.

Matthäus Passion vanuit een ander perspectief
Dit bijzondere kinderconcert gaat over de kruisiging van Jezus Christus, maar dan verteld uit het perspectief van de achtjarige dochter van stadhouder Pontius Pilatus. Noleta heeft een grote held: Jezus Christus. Als haar vader het volk laat beslissen dat Jezus gekruisigd moet worden voelt ze een enorm onrecht. Ze wil haar vader wreken, maar beseft zich dat Jezus juist altijd sprak over vergeving. Ze besluit zijn voorbeeld te volgen en voelt hoop. Dit meeslepende verhaal wordt gecombineerd met een selectie aan muzikale hoogtepunten uit Bachs Matthäus-Passion. Het aloude passieverhaal is vandaag de dag nog steeds zeer actueel. Discriminatie, vooroordelen, haat, het aanwijzen van een zondebok, onrecht en verraad zijn onderwerpen die ook kinderen niet vreemd zijn.

Kaartverkoop
Het concert start 17 maart om 16.00 uur in de Jozefkerk in Assen. Het concert duurt ongeveer een uur. Meer informatie over de kaartverkoop kunt u hier vinden. 

Kleine bezetting; vertaalslag naar jong publiek
Er is gekozen voor een kleinere bezetting van enkel koor, enkel orkest en vier solisten. Zo wordt een vertaalslag gemaakt naar een jong publiek. Het geeft de kinderen een betere kans om te ontdekken uit welke instrumenten en stemmen orkest en koor bestaan. De selectie van muziekstukken uit de Matthäus Passion is door dirigent en Bach-autoriteit Ton Koopman gearrangeerd om het mogelijk te maken met een enkele bezetting te werken.

De komst van het orkest naar Assen is mogelijk gemaakt in samenwerking met het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.