Gepubliceerd op: 01/04/2020

De corona-crisis vraagt flexibiliteit en creativiteit van het onderwijs. Wij hebben enorme bewondering voor hoe het ‘onderwijs op afstand’ tot nu toe vormgegeven wordt. Lespakketten voor thuis, online lessen, opdrachten, informatiebrieven en vlogs én alle bijkomende ICT-problemen: petje af!

We willen scholen en ouders graag een handje helpen en hebben nagedacht hoe wij een kleine bijdrage kunnen leveren aan hun bijzondere werk op dit moment.

Energizers
Samen met onze collega-instellingen in Drenthe (De Kunstbeweging, Scala en K&C) maken we voor de komende weken een aantal creatieve energizers om leerlingen thuis (en op school) lekker mee aan de slag te laten gaan. De energizers duren niet langer dan 5 minuten. Ze kunnen gebruikt worden als start of afsluiter van de dag, of tussen de lestaken door. De energizers worden rechtstreeks naar scholen verzonden via mail. Na twee dagen komen ze online via onze kanalen, en zijn ze voor iedereen te zien.

https://youtu.be/iXfbxHYRBMo

Lessenserie ‘Eigen huis en tuin’
We zijn achter de schermen (letterlijk) met kunstvakdocenten aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een uitgebreidere lessenserie in het thema ‘eigen huis en tuin’. De lessenserie wordt rondom een bekend muziekstuk opgezet. De vakdocenten maken in hun eigen disciplines (beeldend, media, dans etc.) opdrachten en tutorials die hier bij passen. Voor elke bouw een opdracht van een verschillend niveau. Het idee is dat de resultaten van al deze opdrachten uiteindelijk samen komen in een soort online kunstwerk, of wie weet een ‘live’ kunstwerk. Leerlingen kunnen met de lessenserie zelfstandig aan de slag. Een mooie manier om kunst en cultuur een plek te geven in het thuisonderwijs.

Kijk op www.ico-kunstencentrum.nl/eigenhuisentuin voor de lessen en opdrachten. Elke week vullen we het aanbod aan!