Gepubliceerd op: 24/09/2020

In juni 2019 ondertekenden ruim vijftig partijen, in het bijzijn van koningin Maxima, het ‘Muziekakkoord Drenthe.’ Hierin spreken zij af om samen te werken aan meer en beter muziekonderwijs op álle basisscholen in Drenthe.

Muziekonderwijs Drenthe
In september onderzoeken we hoe het Drentse muziekonderwijs ervoor staat. Alle scholen hebben een uitnodiging ontvangen om een nulmeting in te vullen. Na het invullen krijgen ze direct inzicht in de sterke en minder sterke kanten van hun muziekonderwijs. Aan de hand van die uitkomst én met behulp van de teamposter kunnen scholen samen hun eigen schoolakkoord voor muziekonderwijs samenstellen. Alle schoolakkoorden samen vormen de basis voor het ontwikkelen van activiteiten voor leerkrachten en directies in Drenthe.

Congres Het Swingende Kinderbrein
Professor Erik Scherder en presentatrice Giovanca Ostiana zijn 28 oktober te gast tijdens de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour en het congres Het Swingende Kinderbrein in theater De Tamboer in Hoogeveen. Scherder laat zien en horen hoe muziek bijdraagt aan de ontwikkeling van het kinderbrein en hoe belangrijk het is om muziekonderwijs op te nemen in het lesprogramma. Na de lezing zijn er componeer-sessies en workshops om inspiratie op te doen hoe muziek te integreren binnen het lesprogramma. Schoolleiders kunnen zich aanmelden via de website van K&C en mogen één van hun teamleden meenemen als introducé. Op de site vind je ook het volledige programma.