Digital Art Factory

Per 1 februari 2016 is het ICO gestart met de Digital Art Factory (DAF). De DAF is bedoeld voor (digitaal) creatieve en ondernemende jongeren (leeftijd 10 tot 25 jaar) uit Drenthe. De DAF is een plek waar deze jongeren vanuit alle kunstdisciplines samenkomen om elkaar te ontmoeten, te experimenteren en onderzoeken, informatie uit te wisselen, creëren en ondernemen. De DAF wordt door de deelnemers mede-vormgegeven terwijl het gerealiseerd wordt. Zowel de locatie, de uitstraling, het aanbod, de communicatie als de ondersteuning zijn onderdeel van dit project. Deelnemers worden geworven via scholen, mond-tot-mond reclame en Social Media. De DAF bevindt zich op het snijvlak tussen kunst en techniek.

 

Voor de DAF is het ICO op zoek naar een:

Assistent Coördinator Digital Art Factory

Arbeidsomvang 33,33 % (gemiddeld 12 uur per week)

 

De organisatie

DAF is onderdeel van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. Het ICO is een professionele advies- & projectorganisatie voor kunstparticipatie en cultuureducatie. Samen met een netwerk van zelfstandige professionals en andere samenwerkingspartners biedt het ICO een infrastructuur voor het ervaren en beoefenen van kunst en cultuur. Het ICO is actief in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo en richt zich op de markten Onderwijs (scholen) en Amateurkunst (kunst- & cultuurverenigingen, instellingen en kunstbeoefenaars).

De ICO organisatie kenmerkt zich door drie kerncompetenties, te weten: Ondernemerschap, Klantgerichtheid en Samenwerken. De missie van het ICO is om zoveel mogelijk mensen kunst en cultuur te laten ervaren, beoefenen en waarderen.

 

De functie

Tot jouw verantwoordelijkheden behoren onder andere:

– Assistentie verlenen aan de Coördinator DAF

– In voorkomende gevallen zelfstandig de DAF coördineren (dag verantwoordelijkheid)

– Faciliteren van jongeren om multidisciplinair projecten vorm te gaan geven

– Coördineren en stimuleren van het proces van co-creatie onder de deelnemers

– Zoeken naar nieuwe leervormen en verdienmodellen samen met de Coördinator DAF

– Ontwikkelen van prototypes en tutorials (dit zijn (leer)modellen die je bijvoorbeeld in het onderwijs kunt gebruiken of gebruiksaanwijzingen voor in de DAF ontwikkelde programma’s

– Organiseren van workshops en lezingen over de DAF bijvoorbeeld aan leerkrachten van scholen.

Je wordt functioneel aangestuurd door de Coördinator DAF. De directeur is formeel je leidinggevende.

 

Het profiel

–         Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld Hogeschool voor de Kunsten of TU Productdesign).

–         Je hebt ervaring met soortgelijke functies bij voorkeur op het snijvlak van kunst en techniek.

–         Je bent een enthousiaste coach.

–         Je hebt kennis van en interesse in nieuwe media en diverse kunstdisciplines.

–         Je bent communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift.

–         Je hebt ervaring en feeling/aansluiting met de doelgroep van 10 tot 25 jarigen.

–         Je beschikt over relevante (projectmatige) werkervaring, bij voorkeur met projecten in een ontwikkelfase.

–         Je beschikt over een gedegen ICT-kennis.

–         Je bent bereid op avonden en weekenden te werken

Je combineert een sterke persoonlijkheid met zeer goede contactuele en communicatieve eigenschappen en een open, praktische, hands-on werkstijl. We zoeken een kandidaat die snel kan schakelen, een positief kritische rol heeft in de organisatie, oog voor detail heeft en kan anticiperen op veranderingen.

Wij bieden een uitdagende functie in een ambitieuze organisatie waarin je samenwerkt in een team van bevlogen collega’s die samen bouwen aan de toekomst van het ICO.

De werktijden worden in onderling overleg vastgesteld.

 

Arbeidsvoorwaarden

Bij het ICO is de CAO Kunsteducatie van toepassing. Deze functie is ingeschaald in functiegroep 6 waarvoor een maximum bruto maandsalaris geldt van € 2.687 (fulltime). Het betreft een nieuwe functie. Op termijn wordt de functie extern gewaardeerd. De vakantietoeslag bedraagt 8% en er is een eindejaarsuitkering van toepassing van 5%. De pensioenopbouw vindt plaats bij het ABP. In eerste instantie wordt een tijdelijk contract voor de duur van een jaar aangeboden.

 

Vragen

Voor inhoudelijke vragen naar aanleiding van deze vacature kun je contact opnemen met Raymond van Es, Coördinator DAF, telefoonnummer (06) 401 414 19. Voor arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je contact opnemen met Monique Evertz, Adviseur P&O, telefoonnummer 0592-305700.

 

Solliciteren

Ben jij de Assistent Coördinator die de Digital Art Factory nodig heeft? Dan ontvangen we je CV en motivatiebrief graag uiterlijk op 10 september 2017 via de mail: m.evertz@ico-kunstencentrum.nl.