Welcome to the Playground

Het ICO vindt het belangrijk dat Drentse jongeren in aanraking komen met kunst en cultuur, en dat hun eigen culturele talenten leren kennen en ontplooien. Het geeft jongeren een gevoel van eigenwaarde, en biedt perspectief op de toekomst. In 2018 ontwikkelde het ICO het concept ‘Welcome to the Playground’, een speelplaats waar Drentse jongeren op een laagdrempelige en voor hen aansprekende manier in aanraking komen met, of participeren in, kunst en cultuur.

Er zijn speelplaatsen georganiseerd voor het Bevrijdingsfestival Drenthe en het Preuvenement Assen.

Welcome to the Playground wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe, Rabobank Assen en Midden-Drenthe en de Gemeente Assen.

Welcome to the Playground @ HOME

Het bevrijdingsfestival brengt mensen bij elkaar en juist dát kan niet meer in 2020. Al is het nog steeds belangrijk om de vrijheid te vieren en stil te staan bij wat vrijheid is. Acts die geprogrammeerd stonden op Welcome to the Playground @ Baggelbeach 2020 (de area voor en door jongeren op het festival) traden daarom in videovorm samen op.

Het ICO, initiatiefnemer en organisator van de Playground, produceerde in samenwerking met Popsport Drenthe, K&C, Kunstbende Drenthe, Back2theStreets, het Bevrijdingsfestival Drenthe en Digital Art Factory video’s die in de aanloop naar en op Bevrijdingsdag online zijn gekomen. Bekijk hieronder het resultaat!