Gepubliceerd op: 31/01/2018

Wat motiveert jongeren om zich bezig te houden met kunst en techniek? Wat hebben zij hiervoor nodig? En… waarom is het zo belangrijk dat zij zich hiermee bezig kunnen houden? Die vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst Young Digitals, op woensdag 14 maart in Assen. Meld je nu aan!

Op de bijeenkomst Young Digitals laten jongeren zien wat je allemaal voor leuks kunt doen in de Digital Art Factory. DAF is een fysieke plek in Assen waar jongeren samenkomen om op een eigentijdse manier met kunst en techniek bezig te zijn. Een plek om te experimenteren, onderzoeken, creëren, ondernemen en om ideeën en informatie uit te wisselen. DAF biedt ook veel mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs. Het volledige programma van de bijeenkomst vind je hier!

 Programma 

Inloop van 12.30 tot 13.00 uur

Welkom
Welkomstwoord door dagvoorzitter Simon Mamahit, Wytze de Vries(directeur ICO) en Ingrid Smit (LKCA).

Digital Art Factory
Wat is de Digital Art Factory? En wat betekent DAF voor de jongeren? Dit vertellen de jongeren graag zelf! We gaan in gesprek met de coördinator van DAF, Raymond van Es, en de jongeren. Kunstenaar Gejan Stol laat tijdens een live-performance zien hoe het is om te creëren in virtual reality.

DAF museum en workshops
Ervaar zelf hoe het is om te experimenteren met kunst en digitale techniek. Volg een workshop en bekijk de digitale expositie van DAF.

DAF museum
Lege sokkels…is dit kunst? Absoluut! Installeer de DAF museum app en bekijk de kunstwerken…. op je knieën, staand op een trapje…
Zeven jongeren van DAF en zeven kunstenaars hebben digitale kunstwerken gemaakt. Naast deze digitale kunstwerken zijn ook autonome werken van de kunstenaars te zien. In hoeverre zie je invloeden van het autonome werk terug in het digitale werk? Bekijk het zelf!

Workshops
De jongeren laten jullie graag zien wat ze doen en leren in de Digital Art Factory. Ervaar zelf hoe het is om een game programmeren, te tekenen in Virtual Reality of te werken met een 3D-pen.

Korte pauze

DAF en het onderwijs
Tijd voor een aantal stellingen! Samen met jullie willen we onderzoeken wat DAF kan betekenen voor het onderwijs (en andersom). Geheel in de stijl van de dag leggen we jullie de stellingen voor met de online quiz tool Kahoot! Voer je antwoord in via je mobiel of iPad en zie direct op een scherm hoeveel andere deelnemers het met je eens zijn. Dagvoorzitter Simon gaat vervolgens met jullie in gesprek over de stellingen.

Afsluitende borrel

 Voor wie  

Jongerenwerkers, beleidsmakers, mensen uit het onderwijs of de cultuursector en iedereen die maar geïnteresseerd is, ook jongeren!

 Waar en wanneer  

Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen | woensdag 14 maart 2018 | 13.00 tot 16.00
Deelname is gratis

Aanmelden via: info@ico-kunstencentrum.nl vóór zondag 11 maart 2018. Zijn er mensen in je netwerk voor wie deze bijeenkomst relevant is? Stuur de uitnodiging gerust door!