Gepubliceerd op: 19/03/2019

Assen / Gieten – Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur opent een nieuwe locatie Digital Art Factory (DAF) in de verbouwde bibliotheek in Gieten.

De gemeente Aa en Hunze besloot onlangs een projectsubsidie beschikbaar te stellen voor het opzetten van een tweede locatie van de DAF. De eerste locatie opende in 2016 in Assen, op initiatief van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Het ICO wil dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren hun talent ontwikkelen. ‘Bij DAF kunnen jongeren van 10 tot 25 jaar elkaar ontmoeten en werken aan hun eigen project of idee, onder begeleiding van DAF coaches. Ze kunnen zo aan de slag met alle kunstdisciplines en moderne technieken. En het mooie is dat kinderen en jongeren DAF zélf vorm gaan geven.’

Grote behoefte

Uit projecten en gesprekken met lokale partners in de gemeente Aa en Hunze is volgens het OCO gebleken dat er grote behoefte is aan een DAF in Gieten. ‘Het ICO organiseerde er een succesvolle miniversie van DAF in het kader van twee naschoolse activiteitenprojecten in samenwerking met de gemeente. Het Dr. Nassau College in Gieten, een school waar het ICO intensief mee samenwerkt, heeft aangegeven dat een DAF-locatie als grote meerwaarde wordt gezien in aanvulling op het onderwijs.’

Naar verwachting opent de tweede locatie van DAF in Gieten nog dit jaar. Wie benieuwd is naar de projecten en activiteiten van DAF in Assen: Kijk op www.digitalartfactory.nl.

Bron: https://assercourant.nl/artikel/998674/ico-opent-nieuwe-locatie-van-de-digital-art-factory-in-bieb-gieten.html