Gepubliceerd op: 16/03/2020

update 01-04-2020

De regering heeft inmiddels verlenging van maatregelen aangekondigd. Die houden onder andere in dat het onderwijs gesloten blijft tot na de meivakantie en dat samenkomsten en evenementen tot 1 juni zijn afgelast. Hieronder lees je wat dit betekent voor de projecten en activiteiten van het ICO.

Geplande activiteiten

Een deel van de tot 10 mei (na de meivakantie) geplande activiteiten in het onderwijs wordt definitief geannuleerd omdat deze activiteiten niet meer naar een moment in het huidige schoolseizoen verplaatst kunnen worden. Een deel van de activiteiten zal wel kunnen worden verplaatst. Als verplaatsing mogelijk is dan nemen wij daarover zo spoedig mogelijk contact op met de betrokken docenten. Voor de overige activiteiten buiten het onderwijs geldt dat daarover apart contact wordt opgenomen met de betrokken docenten en samenwerkings-partners.

En we gaan ook door met elkaar!

Alle kinderen zijn thuis, maar het onderwijs gaat in deze bijzondere situatie op een andere manier wel door voor hen: ze krijgen opdrachten van hun leerkrachten en ouders. Het ICO vindt het belangrijk om kinderen en hun ouders en verzorgers te stimuleren om thuis creatief aan de slag te gaan en wil de leerkrachten daarin ondersteunen. Wij bieden de kinderen via de scholen en leerkrachten daarom online lessen en opdrachten aan.

In samenwerking met de andere Drentse kunstencentra worden er regelmatig creatieve ‘energizers’ met scholen gedeeld. Daarnaast ontwikkelen en maken we onze eigen online lessenserie. Samen met een aantal kunstdocenten uit ons netwerk hebben we een plan gemaakt voor een online serie van kunst- en cultuurlessen en opdrachten in het thema ‘eigen huis en tuin’. Op ico-kunstencentrum.nl/eigenhuisentuin komen elke week 2 à 3 nieuwe lessen en opdrachten online. Scholen kunnen deze link met ouders en leerlingen delen, en zelf kiezen uit het aanbod.

Wij waarderen de bereidheid die we ervaren om de samenwerkingen op een andere manier vorm te geven en samen zo goed mogelijk door deze tijd heen te komen. 

update 16-03

In verband met de vergaande maatregelen die getroffen zijn tegen de corona pandemie voelt het ICO zich genoodzaakt alle projecten en activiteiten tot en met 6 april a.s. te cancelen. Wij hebben hierover rechtstreeks contact met scholen, netwerkdocenten en andere partners.

Tot en met 6 april is Podium Zuidhaege, waar het ICO kantoorruimtes huurt, gesloten en de medewerkers van het ICO voeren de werkzaamheden die nog verricht kunnen worden thuis uit.

Medewerkers zijn via de mail en telefonisch te bereiken (zie contact of de medewerkerspagina). Het algemene nummer is niet bereikbaar, gebruik waar mogelijk de rechtstreekse nummers van medewerkers.

Wij wensen iedereen sterkte en alle goeds.