Gepubliceerd op: 02/07/2020

Op woensdag 2 september organiseren ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en DNK de Kinderboekenweek Inspiratiemiddag bij DNK. Deze middag is exclusief voor leerkrachten van basisscholen in de provincie Drenthe (gemeente Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo). Het programma is erop gericht om de leerkrachten creatieve handvatten te geven en inspiratie te bieden om in de klas met (voor)lezen aan de slag te gaan.

Programma
Het volledige programma wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt, maar zoals elk jaar wordt het een inspirerende middag met in ieder geval twee verdiepende workshops en de komst van een bekende kinderboekenschrijver.

Ter voorbereiding op de inspiratiemiddag kan er per school (alleen via DNK) een boekenpakket bij Rapunsel in Assen worden aangeschaft waarmee ook de schoolbibliotheek kan worden uitgebreid. Na afloop van de inspiratiemiddag ontvangen de deelnemers praktisch lesmateriaal waarmee ze zelf aan de slag kunnen in de klas.

Kinderboekenweek 2020 – En toen?
De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober. Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een ander thema. Dit jaar is dat het thema “En toen?” waarmee kinderen terug de historie ingaan en werelden van vroeger ontdekken. Kijk voor boektitels passende bij dit thema op kinderboekenweek.nl.