Gepubliceerd op: 29/01/2019

De gemeente Aa en Hunze en het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur organiseren de komende maanden Kunstkids. Het project Kunstkids biedt kinderen creatieve lessenseries aan die ze na schooltijd kunnen volgen in hun eigen school. Maar liefst negen scholen en acht dorpen van de gemeente Aa en Hunze doen mee: Anloo, Ekehaar, Eext, Eexterveen, Gasselternijveen, Gieterveen, Grolloo en Rolde. Klik op de afbeelding om het overzicht van de lessenseries te zien. Het inschrijfformulier staat onderaan deze pagina.

Kennismaken in de klas
Onder schooltijd maken alle kinderen kennis met een kunstdocent in de klas. De kunstdocent geeft de kinderen een folder mee met het volledige Kunstkids programma. Ze kunnen vervolgens kiezen voor een lessenserie van vier lessen theater, beeldend, dans, film, 3D en animatie.

Creatieve ontwikkeling
Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en de gemeente Aa en Hunze vinden het belangrijk dat kinderen zich op allerlei gebieden kunnen ontwikkelen.

“Kunstdocenten kunnen het spelen en onderzoeken goed aanboren bij kinderen, omdat ze het zelf veel doen. Zonder dat iets fout of goed is, leren kinderen hun creativiteit kennen!”
– Akke Feenstra, Combinatiefunctionaris Cultuur van de gemeente Aa en Hunze.

Aanmelden en meer informatie
Wil je je kind aanmelden? Dit kan via onderstaand formulier. Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Sandra Wester van het ICO. U kunt haar bereiken via 0592 305 700 of via de mail s.wester@ico-kunstencentrum.nl.

Problemen met het versturen van het inschrijfformulier? Stuur dan een mailtje met de gevraagde gegevens naar s.wester@ico-kunstencentrum.nl.