Gepubliceerd op: 28/05/2018

Noord-Drentse kinderkoren presenteren zich tijdens Meezingconcert in Assen 

Na het doorslaande succes van vorig jaar zullen er op zondag 17 juni weer ongeveer 80 jeugdige zangtalenten op het podium staan in Assen, stel je eens voor hoe dat samen klinkt! Het zijn kinderen die zingen in de koren Zing eens Aa (Rolde), Happy Voices, Toontje Hoger (Kloosterveen) of Stempalet Projectkoor (Peize). Het publiek wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen tijdens het concert. Voorafgaand aan het optreden kunnen vriendjes, vriendinnetjes, broers en zussen van de kinderen samen met hen een workshop volgen, waar zij met zijn allen een lied zullen instuderen.

Het Meezingconcert voor Noord-Drentse kinderkoren vindt plaats in Podium Zuidhaege, in de Schalm. De dag begint om 10:30 met de workshop, en om 11:15 begint het meezingconcert. De kinderkoren zullen om de beurt hun zangkunsten laten horen, en er is ruimte voor samenzang. Een toegangskaartje voor de workshop én het concert kost 2,50.

Het meezingconcert is een samenwerking tussen het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en de kinderkoren Zing eens Aa (o.l.v. Martijje Lubbers en Mariken van Spronsen), Toontje Hoger en Happy Voices (o.l.v. Mariken van Spronsen) en Stempalet Projectkoor (o.l.v. Minka Zaal). Het doel van deze samenwerking is om het zingen in een kinderkoor in de schijnwerpers te zetten en kinderen te prikkelen om te beginnen met zingen of muziek maken. Zing je mee?

Meld je aan bij het Facebook evenement (https://www.facebook.com/events/153822572135793/) en reserveer je kaarten via www.ico-kunstencentrum.nl/meezingconcert-kinderkoren.