ICO in het Onderwijs

Als advies-, netwerk- en projectorganisatie ontwikkelt en organiseert het ICO cultuurprogramma’s en -projecten op maat voor scholen (primair- en voortgezet onderwijs, naschoolse activiteiten) en andere opdrachtgevers. Bij de ontwikkeling en uitvoering van deze programma’s en projecten werkt het ICO samen met een netwerk van kunstprofessionals. Op deze pagina lees je meer over onze programma’s en projecten.

ICO in het Primair Onderwijs

» Cultuurmenu (57 scholen)
» Cultuureducatie met Kwaliteit (40 scholen)

» Meer Muziek (10 scholen)
» Kinderboekenweek (150 leerkrachten)

» ICC-cursus 
» Naschoolse activiteiten
» Maatwerk

De Drentse stichting Compenta is speciaal voor de Rijksregeling Cultuureducatie met Kwaliteit in het leven geroepen. Het doel van de regeling is de kwaliteit van het cultuuronderwijs in het primair onderwijs te bevorderen. Het ICO geeft onder de vlag van Compenta advies rondom CMK aanvragen, en we begeleiden scholen bij de implementatie van deze plannen.

 

ICO in het Voortgezet Onderwijs

» Cultuurtraject Assen (7 scholen)
» Rondje Cultuur Assen en Aa & Hunze (8 scholen)
» Medialeerlijn Dr. Nassau College (Penta)
» Maatwerk

.

Vakdocenten

We werken samen met een grote groep kunstvakdocenten. Een deel bestaat uit de zelfstandige docenten die worden ingehuurd voor projecten in het onderwijs en de amateurkunst, een ander deel bestaat uit zelfstandige docenten die een les- en cursuspraktijk hebben en waarmee samenwerkingsrelatie bestaat.