Gepubliceerd op: 16/05/2018

Op deze zonnige 5 mei trok Bevrijdingsfestival Drenthe het recordaantal van 40.000 bezoekers. De combinatie van een fantastische line up, de aanwezige NGO’s op het Plein van de Vrijheid, het nieuwe jongerenprogramma op Welcome to the Playground @ Baggelbeach en het prachtige weer aan de Baggelhuizerplas zorgden voor een geweldige sfeer. De festivalorganisatie kijkt dan ook enorm tevreden terug op deze editie. “Het is geweldig om te zien dat we een enorm gevarieerd publiek trekken. Iedereen van jong tot oud kan genieten op ons festivalterrein. We hebben geluk met zo’n prachtige locatie en we zijn erg trots dat de sfeer zo gezellig en relaxt is,” vertelt voorzitter Hans Haerkens.

(…)

Welcome to the Playground @Baggelbeach
Nieuw dit jaar was de jongerenarea op het strand, dé plek om te relaxen en geïnspireerd te worden. Jongeren konden hier dansen in de Silent Disco, lekker luisteren vanuit de hangmat, muziek maken, op de foto gaan, of genieten van optredens. Lucas Hamming kwam na zijn optreden op de Mainstage nog naar de Playground voor een intiem, relaxt optreden.

Welcome to the Playground @Baggelbeach is een initiatief van de Kunstbende en Rabobank en ontstaan vanuit de wens om speciaal iets voor jongeren te organiseren, wat leuk is én waar ze hun talenten kunnen ontdekken. Een mooie aanvulling op het succesvolle festival!”

Bron: https://dehoogevener.nl/recordaantal-bezoekers-op-zonnig-bevrijdingsfestival-drenthe/