Gepubliceerd op: 08/10/2020

 

Waor is Aaldert?
Hoe vaak zal deze vraag gesteld zijn tijdens en na de Tweede Wereldoorlog door bezorgde familieleden? Het project ‘Waor is Aaldert?’ richt zich op de verhalen achter dergelijke vragen en is speciaal ontwikkeld* vanwege 75 jaar vrijheid in Nederland.

Het materiaal is bedoeld voor alle leerkrachten van groep 7 en 8 in Drenthe die willen werken met het thema bevrijding of vrijheid. Bovendien is het materiaal duurzaam beschikbaar; leerkrachten kunnen hun eigen moment kiezen om ermee aan de slag te gaan.

Materiaal
Alle scholen hebben een wandplaat ontvangen, met een bijbehorend verhaal. Ook heeft elke gemeente heeft een eigen uniek verhaal. Klik op uw eigen gemeente en ontdek welk verhaal zich daar afspeelde.

Auteur Martine Letterie schrijft veel boeken over de Tweede Wereldoorlog. Waarom? Dat vertelt ze hier. In de samengestelde boekenlijst zijn boeken opgenomen over het onderwerp vrijheid, onder andere van Martine Letterie.

Workshop
Voor elke gemeente is een workshop ontwikkeld. Ook die vindt u door in de kaart op uw eigen gemeente te klikken. De inschrijving is al geopend. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol! 

Het materiaal is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de organisaties: K&C, Biblionet, Drents Archief, ICO, Scala, Bibliotheek Emmen, De Nieuwe Kolk en Bibliotheek Hoogeveen. 

Ook RTV Drenthe besteedde aandacht aan het project:

Waor is Aaldert?

Alternatief voor voorleeskampioenen